Moederdag in El Gouna

Gisteren was het hier in Egypte een stuk warmer, omdat er overdag praktisch geen wind was. Goed voor de duikers en snorkelaars (minder golfslag), maar minder goed voor diegenen die graag aan kite-surfen doen, wat aan de vlakke kust voor de stranden van El Gouna een ondertussen erg geliefde sport is geworden.

Bij ons tweetjes geen sprake van sport, tenzij je mijn ochtend rondje watertrappen en een beetje op en af zwemmen in de pool ook sport wilt noemen. Omdat ik de plaatselijke housekeeping firma gevraagd had het appartement schoon te maken, zouden we daar alleen maar in de weg lopen, en zijn we in de loop van de namiddag naar downtown gegaan, waar Brigitte dan een aantal kaartjes heeft zitten schrijven voor het thuisfront.


Verjaardagskaarten versturen vanuit El Gouna

Daarna zijn we dan met de TokTok naar Buddha Beach gegaan, waar we dus moesten vaststellen dat er geen opwindende taferelen te zien waren van de kite-surfers door het gebrek aan wind.

Terug aangekomen in het appartement dan opnieuw gezwommen in het zwembad en de laatste onrustwekkende nieuwsberichten uit Antwerpen op TV gezien.

‘s Avonds dan een bezoekje aan het Chinees Restaurant, waar Brigitte dan gelijktijdig het geheim van de sik van de Farao’s heeft ontrafeld (tenminste mijn versie), toen zij haar moede hoofd liet rusten op een flesje mineraalwater…


Het geheim van de Farao:

Mijn interpretatie van deze foto: “de oude Egyptenaren hadden dus biologisch afbreekbare flessen, en de heersers werden dan als Farao of als Sphynx afgebeeld, het hoofd rustend op een overdimensionele fles uit PET. Waarschijnlijk als reklamefiguur voor Coco Cola of Pepsi Diet.
In de loop der eeuwen werd de fles biologisch afgebouwd, alleen de stop van de fles bleef dan nog over en werd later als sik van de farao’s geduid. Waarmee ik dus hiermee het geheim van de Farao’s heb opgelost.”

Maar niet heus dus…

Maar goed, alle gekheid op een stokje. Brigitte met haar halskraag en ik met mijn kruk geven dus regelmatig aanleiding voor onverwachte gesprekjes met bekenden en onbekenden:
Zaten we samen op een terrasje, toen Dagmar (een duitse kennis van ons) met haar zoontje aan de tafel naast ons kwam zitten. Op haar vraag of onze toestand het gevolg was van een echtelijke twist, kwam Brigitte dus weer met haar reaktie: “hals niet gewassen” waarop Dagmar dan direkt tegen haar zoontje zei: “Zie je… dat gebeurt er met mensen die zich niet wassen…”.
Een gefrustreerde moeder klaarblijkelijk…

Alle moeders een prettige moederdag gewenst, van

Hubert

Posted in Nederlandse Reisverslagen.