Snookeren in El Gouna

Zondag was dus een rustige familiedag in El Gouna, Egypte… ‘s Ochtends gezwommen en ontbeten, en dan geluierd tot Mike kwam. Hij wilde bij ons de Formule 1 wedstrijd komen kijken op TV. Daarna nog een rondje gezwommen en op het terras daarna wat honigmeloen met ardense ham gegeten, en de rest van de mousse au chocolat soldaat gemaakt.

Enkele bekenden belden op dat een vriend van hen het appartmeent wilde komen kijken, en nadat ze hier een uurtje gezellig gebabbeld hebben, zijn we dan met hen met de auto naar de Marina kunnen meerijden. Daar moest ik eerst de was van verleden week in de laundry service afhalen, want die was blijven liggen in verband met mijn mobiliteits probleem na de valpartij verleden week.

Vervolgens bij Thomas in de Marina een pizza gaan eten. In verband met een E-Mail hebben we dan telefonisch kontakt opgenomen met een Pascale uit Belgie die hier met haar man sinds enkele maanden in El Gouna woont en werkt. Zij meldde problemen met een akute trombose. Zij was dan hier in het El Gouna Hospital geweest, maar die wilden geen operatie doorvoeren.

Ze hadden haar een beetje cortisone meegegeven en gezegd, dat als God het wil, het wel weer beter zou worden, maar dat ze een operatie te gevaarlijk vonden. En stuurden haar dan met een TokTok naar huis. Omdat haar vader ook al aan een trombose gestorven was, had ze natuurlijk niet alleen veel pijn, maar ook danig angst. We hebben dan gisterenavond nog kontakt opgenomen met de PR manager van het El Gouna Resort, die dan met haar zou spreken om eventueel een arts uit Cairo te laten overvliegen met de privaat jet van de grote baas, of eventueel een andere oplossing te vinden. (Met een trombose mag je namelijk niet vliegen).

Meer konden wij op dat ogenblik niet doen, en zijn daarna met een van de TokToks naar DownTown gereden. En na een ijsje (jawel) zijn we dan weer bij Jobo’s gaan biljarten. Dit keer heeft Mike met 7:2 gewonnen van Brigitte, terwijl ik nog altijd mag toekijken, want de twee wilden niet dat ik met mijn kruk zou spelen…


Biljart spelers bij Jobo’s

Daarna is Mike dan weer met de Hughada bus naar huis gereden en wij met een TokTok terug naar het appartement.

Daar bleek geen internet connectie open te zijn, en moest ik dus wachten met uploaden tot de verbinding er deze ochtend weer was. Het schijnt dat de leiding deze nacht werd geupgraded, want nu heb ik regelmatig snelheden die tussen 150 en 200 Kbps liggen, wat dus beduidend sneller is als verleden week.

Posted in Nederlandse Reisverslagen.