Wachten op Internet

Vandaag moet ik het een beetje kort houden, ik wacht nog altijd op de DSL leiding in het appartement in El Gouna, en zolang die niet is geinstalleerd, moet ik het doen met een internet modem-leiding die af en toe helemaal niet werkt, en soms met maximale snelheden tussen 4800 en 26000 bps haalt, wat dus neerkomt op een snelheid die 400 keer langzamer is als dat wat ik in Wirtzfeld gewend ben.

Gisteren geen luie dag gehouden: eerst een beetje shopping gedaan:

200 sigaretten (jaja)
heinz tomato ketchup 320g
heinz mayonaise 340g
1 liter tomatenfruitsap
1 liter mangofruitsap
1.5 liter coca cola
1 kg suiker
800g spaghetti
een “rondje” smeerkaas
24 rollen toiletpapier (voor alle zekerheid)
500 gram koekjes
1 zakje nootjes
2 spuitbussen mosquitospray (nu toch wel nodig in Egypte)
en
1 kleine bloemkool

In totaal inkopen voor 135 LE, dus nog net geen 20 EURO. Vergelijk dat maar eens met Belgie of Nederland…

Zoals gewoonlijk weer een aantal bekenden getroffen in El Gouna (dat in feite een klein dorp is waar iedereen iedereen kent) en (natuurlijk) weer achter de verantwoordelijken van het internet probleem nagelopen. Inshallah, of met andere woorden, god zal het weten wanneer deze internet aansluiting verbeterd kan worden. We zijn per slot van rekening in Egypte, en daar draaien de ambtelijke molens nog langzamer dan in België of Nederland.

Gisteren ook nog bezoek gekregen van een Duits stel dat zich defintief in El Gouna wil komen vestigen en eventueel geinteresseerd is eerst een appartement te huren voordat zij besluiten of zij hier iets gaan kopen.

Ik ben in ieder geval blij dat ik hier niets gekocht heb, want na de diverse aanslagen van de laatste tijd is er opnieuw een afwachtende houding bij zowel toeristen als ook residents opgekomen.

Er werden nieuwe bomaanslagen aangekondigd, de TV Zender RTL in Duitsland zaait paniek om naar Egypte te komen, en ook het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Duitsland heeft een waarschuwing uitgesproken, en dat doen zij normaal gesproken niet zonder redenl.

In Hurghada werden opnieuw razia’s gehouden onder de werkmensen: wie niet in orde is met zijn papieren werd terug afgevoerd naar het “hinterland”. Overal veel meer politie en militair zichtbaar op straat, veel controleposten en auto’s doorzoeken. (Als het kalf…)

Daardoor hier ook veel annulaties in de hotels, en diverse Europeanen die hier een eigendom hebben of een zaak runnen die dat nu willen verkopen. Wat betekent dat de prijzen automatisch beginnen te vallen. Mijn idee hieromtrent: beter alleen te huren en zodoende direkt kunnen opstappen als het hier te kritisch zou worden.

Desondanks werd gisteren toch nog een nieuwe Duty Free Shop in de Marina (jachthaven) van El Gouna geopend. Daar heb ik dan een aantal foto’s van genomen voor die andere website van mij, het online tijdschrift El Gouna Times, dat ik als hobby publiceer.

opening duty free shop

opening duty free shop

En voor de liefhebbers van mooie dames, hier ook nog twee aardige foto’s van enkele “Missen”, namelijk die van Miss Germany en de Missen uit Slovakia. Die waren ook in El Gouna, maar zijn hals overkop afgereisd na de bomaanslagen. Om persoonlijk met ze kennis te maken was ik dus te laat. Maar toch nog aan deze foto’s geraakt.

Miss Germany

Misses Slovakia

Iedereen een prettige 1. Mei toegewenst van

Hubert

Posted in Nederlandse Reisverslagen.