Ziekenhuis El Gouna

Gisterenavond was er een lang en heftig onweer in Wirtzfeld. Zal wel een ander onweder geweest zijn dan ik eerder deze week hier in Egypte meemaakte. Want zoals de meesten onder jullie wel weten ben ik dus nog in Egypte op bezoek bij mijn jongste zoon die hier aan de Rode Zee woont.

Ik geb dus nog eens een keertje geluk gehad… het had ook erger kunnen komen met die val waarover ik gisteren al vertelde. Nou ja, na een onrustige nacht met regelmatig opstaan dan gisterenochtend met de Shuttlebus naar het El Gouna ziekenhuis gegaan. Dit ziekenhuis werd eind der 90er jaren als kopie van een duitse prive kliniek hier neergeplant en heeft o.a. een moderne de-compressie kamer voor max. 8 duikers, en sinds kort ook een moderne Dialyse afdeling.


Ziekenhuis van El Gouna

Tijdens een eerder verblijf in El Gouna had ik al een reportage over het ziekenhuis gemaakt, en ik kende dus een aantal van de mensen die er werken. Toen ik dan verleden jaar ook nog mijn teen verstuikt had, heb ik direkt een Hospital Membership Card aangevraagd (waardoor ik tegen gereduceerde prijzen geholpen kan worden).

Nadat duidelijk gemaakt was dat ik een doktor voor mijn been wenste te zien, werd dan eerst geld gevraagd voor dat doktersbezoek: 40 LE = 6 EURO. Zonder kaart zou dat dan 40 Euro gekost hebben.


receptie

Eerst ging het dan per rolstoel tot bij de dokter, en vervolgens naar de Röntgenafdeling waar van de ribbenkast, de knie en de voet roentgenbeelden gemaakt moesten werden. 6 in totaal.


Roentgen

Daar moest ik dus nog even wachten totdat ik aan de beurt was…


Roentgen

Dan door naar de (jawel) kassa, om de 6 roentgenopnames te betalen: LE 240 = 34 EURO… Vervolgens weer naar de doktor: het bleek dus dat er niets gebroken is, maar de doktor twijfelt nog over mijn enkel, de densiteit van het bot is niet overal gelijk.


Cat Scan

Gisterenavond moest ik dus terug voor een “second opinion”, maar ik denk eerder dat ze me een Cat Scan wilden aanbevelen, wat beslist veel meer zal kosten als de Roentgenfoto’s. Zo’n klein ziekenhuis en dan dergelijke apparatuur, dat hebben we in de Oostkantons (nog) niet. Ook heb ik een rapport op laten maken voor mijn dokters thuis (dat opstellen van het rapport duurde langer dan de hele behandeling ‘s morgens, kwestie van dokter’s behendigheid op zijn computer…)


Operatiekamer

Gelukkig hoefde ik dus niet in de operatiekamer, want alhoewel ik best vertrouwen heb in het ziekenhuis van El Gouna, is snijden beslist niet wenselijk, na mijn operatie in Februari heb ik daar vooreerst geen zin meer in.


Noodopname

In de noodopname werd dan alvast een rekverband om de knie gedaan.
(He, daar hebben ze geen geld voor gevraagd).


Ziekenhuis apotheek

In de apotheek van het ziekenhuis moest ik dan nog mijn recept inwisselen voor pijnstillende middelen en de verbanden voor enkel en ribbenkast kopen: LE 82 in totaal = 12 EURO.

En dan heb ik ook maar direkt een loopkruk (made in china) gekocht voor 130 LE = ± 20 EUR0, want het lopen valt nog best tegen. De knie en enkel verdragen nog niet teveel gewicht. Wel zijn alle verbanden eenvoudig te verwijderen, zodat ik rustig kan doorgaan met zwemmen of zonnebaden. Want anders zal ik er als een zebra gaan uitzien.


Toeristen uitwuiven…

Toen ik een TokTok besteld had om terug naar huis te rijden, kwam dan een gedeelte van het personeel mij uitwuiven. (nee dus).

In de loop van de namiddag kwam Eric, een bekende uit Belgie die hier woont, nog enkele foto’s overspelen van mijn harddisk op zijn USB stick, en heeft hij dan deze foto gemaakt van mij voor het appartement:


Hubert als Rolmops…

En zo zie ik er dus momenteel uit: ingepakt van onder tot boven…

Eric is een computer expert, wat hem verleidde mijn kruk als “JoyStick” te betitelen. Zou je zo kunnen zien, alhoewel ik onder een JoyStick wel wat anders versta als deze kruk.

Maar alles bij alles valt het dus nog best mee… (Hoe zeggen ze dat: eigen schuld, dikke bult!)

Overigens belde dan gisterenavond ook nog Europe Assistance op om te vragen of ze me ergens mee behulpzaam konden zijn. Op mijn vraag of ze me niet een leuk verpleegstertje konden bezorgen moesten ze echter het antwoord schuldig blijven…

Ik heb gezegd dat ik nu nog niet kan zeggen hoe de evolutie zal zijn, volgende week moet ik eerst opnieuw op kontrole, dus bellen ze over een 10-tal dagen nog eens op. (Kwestie van beenruimte in de vlieger en zo…). En alle kosten die ik hier in ziekenhuis heb gemaakt gaat Europe Assistance terugbetalen. Toch wel handig, zo’n verzekering op jaarbasis voor de hele familie. Nu alleen nog dat verpleegstertje…

Groetjes

Hubert

Posted in Nederlandse Reisverslagen.